Er is weer een kameleon in onze tentoonstelling!

april 23, 2015

kameleon

Er is weer een kameleon in onze tentoonstelling!
De Jemen kameleon komt voor in Jemen en het zuid westen van Saoedi-Arabië. Mannetjes kunnen 50 tot 60 cm worden, vrouwtjes blijven kleiner. Ze leven in droge streken in bossen op de hoogvlakten. De kameleon staat bekend om het van kleur kunnen veranderen, maar doet dit met name om de stemming weer te geven; de huidskleur is als het ware de gezichtsuitdrukking van de kameleon. Het dier heeft speciale uitpuilende ogen die los  van elkaar draaibaar zijn. Het voedsel bestaat uit insecten, kleine zoogdieren en hagedissen. Het voedsel wordt gegrepen met de lange kleeftong. De voornaamste bedreigingen voor de kameleon zijn habitatverlies door menselijk ingrijpen, het vangen van deze dieren voor de illegale handel en bosbranden.